Nødreparasjoner:
GPS-Posisjon: N 66°44,9' - Ø 13°32,4'
Nødreparasjoner:
24. apr 2019

Suksess med ny skjulløsning

Lerøy Midt og OK Marine har over flere år utviklet en ny, robust standard for rensefiskskjul.
Ler%C3%B8y%20Midt%20web2
- En rensefisk som trives vil både leve et bedre liv og beite mer lus, sier rensefisksjef i Lerøy Midt, Erik Bårdseng.

Sammen med OK Marine har han vært med på å utvikle en ny skjulløsning for rensefisk. Løsningen er nå standardisert hos Lerøy Midt.

- Vi har opplevd en stor forbedring på fiskeoverlevelse etter at vi designet skjulløsningen sammen med OK Marine. Det har gitt gode resultater; vi har fått bra kontroll, fisken har det bra og rensefiskarbeidet er enklere å håndtere, sier Bårdseng.
  • Les mer om våre løsninger HER!
Den nye skjulstandarden består av flere viktige elementer.

- Rensefisken er avhengig av å ha et område der den kan føle seg trygg, så vi har tilrettelagt for gode hvileplasser og skjulesteder der rensefisken kan finne sin plass i skjulkorridoren. Slik blir det mindre kamp om territorium og hvilesteder. Over tid har vi optimalisert miljøet ved å teste forskjellige skjulstørrelser og forskjellig oppbygging av skjulstrengen. Vi gikk også fra dobbelbrettet tare til trippelbrettet tare for å få mer volum og flere lommer og gjemmesteder, så nå står strengene tett slik at rensefisken får ro og trygghet når den beveger seg i skjulene, sier Bårdseng.

Prosessen har vært lang og grundig, med testing i tank i Hirtshals og med flere endringer underveis.

- Det er viktig for oss å samarbeide med aktører som har fokus på kvalitet, og OK Marine har utviklet produktene betydelig på kort tid. At de også har sertifisert produktene sine viser at de aktivt jobber for å skape et best mulig produkt og samtidig innfri kravene som stilles, sier Bårdseng.