Nødreparasjoner:
06645 GPS-POSISJON: N 66°44,9´- Ø 13°32,4´
Bilde

Ny og offensiv eier inn i Meløy Notbøteri AS

Sørheim Holding AS har solgt 66% av aksjene i Meløy Notbøteri til det Rogalandsbaserte rederiet Egersund Trål AS. Sørheim Holding vil fremdeles sitte med 34% av aksjene.

ImageSørheim Holding AS har solgt 66% av aksjene i Meløy Notbøteri til det Rogalandsbaserte rederiet Egersund Trål AS. Sørheim Holding vil fremdeles sitte med 34% av aksjene.

Daglig leder i Sørheim Holding, Egil Sørheim, mener dette vil gi bedriften et større utviklingspotensial. Egersund Trål vil bli en aktiv eier som tilfører bedriften mye kompetanse og erfaring fra næringen. Ikke minst vil det nye eierskapet gi Meløy Notbøteri tilgang til et verdifullt nettverk. Sørheim Holding vil fremdeles ha 2 av 5 representanter. Det vil sørge for kontinuitet og ikke minst en fortsatt sterk lokal forankring. Sørheim sier at salget styrker Meløy Notbøteri, og er trygg på at dette vil bidra til en positiv utvikling for bedriften.

Daglig leder ved Meløy Notbøteri, Roy Grønås, er glad for å ha fått en så stor og offensiv bedrift på eiersiden. Han mener det er en tillitserklæring til bedriften at Egersund Trål investerer i ekspansiv næringsvirksomhet i Meløy. Det gir oss gode muligheter til å utvikle bedriften videre, sier Grønås. Vårt fokus vil fortsatt være reparasjon og produksjon av nøter. Den daglige driften ved notbøteriet blir ikke berørt av eierskiftet.

Egersund Trål AS er heleid datterbedrift av Egersund Group AS. Egersund Trål har produsert fiskeredskaper siden 1952, og har i alle år utviklet produkter i nært samarbeid med fiskerne. Solide håndverkstradisjoner har alltid stått i høysete. I dag er Egersund Trål et ledende firma på verdensbasis innenfor trålredskaper til fiskeflåten.